dimarts, 30 d’octubre del 2012

ICV-EUiA prepara una campanya electoral marcada per l’austeritat i les accions de proximitat


La coalició gastarà en la campanya a nivell nacional menys diners del que costarà l’acte que CiU preveu dur a terme al Palau Sant Jordi de Barcelona





“També en la manera com fem la campanya electoral hi ha diferències entre els partits”, explica Marta Ribas, presidenta d’ICV Rubí i candidata número 5 al Parlament de Catalunya. ICV-EUiA està ultimant els detalls d’una campanya electoral que es farà amb un pressupost rebaixat en un 60% respecte els últims comicis autonòmics. “Bona part del finançament vindrà dels adherits i adherides, amics i amigues i en general tothom qui vulgui, ja que es podran fer aportacions o adquirir préstecs retornables per ajudar econòmicament”, explica Ribas. Així, s’ha posat en marxa el lloc web http://suma.joanherrera.cat, on es poden fer aportacions. “El que busquem és no dependre dels bancs i alhora establir mecanismes de transparència”.

Pel que fa a Rubí, el cost local de la campanya serà de l’entorn dels 1.000 euros, que es gastaran en diferents materials i serveis a empreses del municipi.

El baix pressupost també determinarà el tipus d’accions que la coalició durà a terme. “Plantegem una campanya de proximitat, volem parlar amb la ciutadania de la qual en formem part de tu a tu, sense grans escarafalls”. Tota la campanya d’ICV-EUiA costarà menys del que CiU es gastarà en un sol acte, el que han previst al Palau Sant Jordi. “Creiem que aquestes despeses són, no només innecessàries, sinó una falta de respecte cap a una ciutadania que cada cop té menys capacitat econòmica i menys drets i benestar”, explica Marta Ribas. Des de la coalició es lamenta, a més, que el Govern no hagi acceptat la proposta d’unificar l’enviament postal de propaganda i paperetes dels diferents partits.

Partidisme des de la institució
D’altra banda, ICV-EUiA és una de les formacions que s’han sumat a la denúncia en contra del Govern de la Generalitat per la campanya de crida a la participació de cara a les eleccions autonòmiques.

El Govern ha fet una campanya institucional a la que es fa servir la manifestació del passat 11 de Setembre. “Es tracta d’un ús partidista, a favor de CiU, dels recursos públics”, explica Marta Ribas, “i un cas més de l’apropiació que CiU fa de les institucions i del país”. La coalició portarà la campanya davant la Junta Electoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada